Lyrics

All the lyrics in alphabetical order

original title: Ах, Каде Е Мојто Либе
language: Macedonian
theme: Love
original title: Људи Из Балкана
language: Serbian
theme: Good times
original title: Бор Садила Мома Евгенија
language: Macedonian
theme: Love
language: English
theme: Winter, Christmas
original title: Добродошлица
language: Macedonian
theme: Good times
original title: Го Фанале
language: Macedonian
theme: Heroism
original title: Го Пратиле Малој Моме
language: Macedonian
theme: Love
language: English
theme: Metaphysical

Joy

original title: Χαρά
language: Greek
theme: Love
language: English
theme: Happiness
original title: Лова
language: Serbian
theme: Society
original title: Марие, Дилбер Бела Марие
language: Macedonian
theme: Sadness
original title: Марие, Дилбер Бела Марие
language: Macedonian
theme: Longing
original title: Ноќва Дојди Ми
language: Macedonian
theme: Love
language: English
language: English
theme: Society
original title: Песните Ѕвездени
language: Macedonian
theme: Lyrical
original title: Петар Пан 1
language: Macedonian
original title: Πρώτη Ντάμα
language: Greek
theme: Relationship
original title: Раповање
language: Serbian
theme: Good times
original title: Де На Горе Де На Доле
language: Macedonian
original title: Утринска
language: Macedonian
theme: Family

Утринска

Галапчето на прозор чука, часовникот чака-чука
Иако од здравје пука, кукавица од утро кука

Тенки мрежи денот сука, дур од таму сé до тука
Тенки мрежи денот плете, разбуди се мило дете

language: English
original title: За Сите Деца
language: Macedonian